PINDA BRAVOE (pindasoep) Ingredienten: 400gr kip of rundvlees 100gr zoutvlees 1 ui of 4 sjalotjes 4-5 pimentkorrels 2 bouillonblokjes 1/2 pot pindakaas (surinaamse) 1 groene of halfrijpe peper (alleen bij nederlandse pindakaas) 5 takjes selderij suiker Bereiding: Trek een bouillon van de kip of rundvlees en van het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees in ruim 1,5 liter water. Voeg hier de gesnipperde ui, de pimentkorrels en de bouillonblokjes toe (als je sjalotjes gebruikt, voeg dan het groen op het laatste moment toe). Na ongeveer 1 1/2 uur is de bouillon klaar, dan is het vlees ook gaar. Los de pindakaas nu op in een deel van de bouillon. Giet de saus bij de overige bouillon en roer ze door elkaar. Leg de peper er boven op en laat de soep nog 15 minuten doorkoken. Kook de peper niet stuk. Voeg een beetje suiker toe. Bestrooi de soep met fijngehakte selderij.